Vanliga frågor om Eurojackpot

Hur spelar jag Eurojackpot?

Välj fem nummer från 1 till 50 och två stjärnnummer mellan 1 och 12. Du kan spela Eurojackpot online eller hos ett auktoriserat lotteriombud. Mer information finns på sidan Så här spelar man.

Hur vinner man?

Man vinner Eurojackpot genom att matcha vinstnummer. Eurojackpot har 12 vinstnivåer som börjar med att matcha två huvudnummer och ett Star-nummer, till att matcha de fem huvudnumren och båda stjärnnummer för att vinna Jackpott.

Vilken tid sker Eurojackpot-dragningen?

Dragningen sker varje tisdag och fredag. Dragningen sker kl. 20:00 i Helsingfors i Finland. Vinstnumren är tillgängliga strax efter dragningen på sidan Resultat, tillsammans med detaljerad information om dragningen.

Vilken tid stängs försäljningen av Eurojackpot-lotter?

I Sverige kan du köpa Eurojackpot-lotter fram till kl. 19:00 CET. Om du spelar Eurojackpot online kan du köpa biljetter fram till 18:30 CET.

Hur gammal måste man vara för att spela Eurojackpot?

Spelare måste ha fyllt 18 år för att spela Eurojackpot i Sverige.

Hur mycket kostar det att spela?

Det kostar 25 kr per rad att spela Eurojackpot.

Vilken är den största Eurojackpot-vinst som vunnits i Sverige?

Den största jackpotten som vunnits i Sverige var i mars, 2019. En spelare från Örebro vann €53 423 674,30 (561 942 260 kr). Den största Eurojackpot-vinsten någonsin är 120 miljoner euro (1 252 788 000 kr).

Vilka är oddsen för att vinna Eurojackpot?

Det finns 12 vinstnivåer i Eurojackpot. Oddsen för att vinna något pris är 1 på 32 och odds för att vinna jackpott är 1 på 139 989 160. Se en fullständig lista över chanserna att vinna ett pris på varje vinstnivå på sidan Eurojackpot Vinster.

Måste jag betala skatt på Eurojackpot-vinster?

I några av de deltagande länderna måste man betala skatt på Eurojackpot-vinster. I Sverige beskattas inte Eurojackpot-vinster.

Finns det ett jackpottak?

När jackpotten når €120 miljoner går alla resterande pengar till vinstnivån Matcha 5 och 1 stjärna. Jackpotten kan ackumuleras tills den når taket på €120 miljoner.

Jag har fått ett meddelande om att jag har vunnit på Eurojackpot. Är det på riktigt?

Om du har fått ett meddelande om att du vunnit på Eurojackpot kan detta vara en bluff. Det enda sättet att vinna är att köpa en lott och matcha vinstnumren. Gå till sidan Bedrägerier för att få mer information om hur man identifierar lotteri-bedrägerier.