Europatipset

I Europatipset kan du vinna jackpott på flera miljoner kronor genom att tippa alla rätt i 13 europeisk fotboll. Lär dig mer om ett populärt spel som lanserades 1992.

Resultat

Se det senaste Europatipset Resultat för att få reda på resultatet av de senaste europeiska fotbollsmatcherna. Du kan också ta reda på antalet vinnare och vinstbeloppen.

Reglar

Europatipset påminner mycket om Stryktipset. Skillnaden är att du måste tippa på 13 europeisk fotboll, inte bara engelsk. Dessa matcher spelas vanligtvis på söndagar och kan spelas i flera olika länder, inklusive Sverige, Italien, Spanien och Frankrike.

De 13 matcherna listas med hemmalaget först, följt av bortalaget. Du ska tippa resultatet för varje match. Så här tippar du:

  • Markera rutan "1" om du tror att hemmalaget vinner
  • Välj "X" om du tror på oavgjort
  • Välj rutan "2" om du tror att bortalaget vinner

Du kan också använda PIX! Alternativ för snabbare tippning. Dina 13 tippningar kommer att genereras automatiskt, men endast delvis eftersom det ingår ett statistiskt element som tar hänsyn till andra spelares insatser.

Det går också att välja två eller tre rutor för varje match om du är osäker på slutresultet. Att markera två möjliga matchresultat kallas att halvgardera. Du kan även helgardera genom att välja alla tre alternativen vilket garanterar att du tippar rätt oavsett hur matchen slutar.

Varje enkelrad kostar 1 krona och varje extra rad. Om du exempelvis helgarderar en match kostar det 3 kr eftersom varje val för den matchen är kopplad till dina övriga val. Om du helgarderar två matcher är kostnaden 9 kr (3 x 3). Kostnaden fortsätter att stiga i och med att du väljer fler resultat för olika matcher.

Du kan inte helgardera alla 13 matcherna eftersom det finns en gräns på 60 000 kr på hur mycket du kan satsa i ett spel. Du kan dock dra nytta av några av de tillgängliga systemalternativen om du snabbt vill täcka flera möjliga resultat.

Europatipset Vinstplan

Det finns fyra olika vinstnivåer i Europatipset. Du vinner ett pris om du tippar minst 10 rätt. Du måste få alla 13 rätt för att vinna jackpott. Vinsterna i de fyra kategorierna varierar från dragning till dragning beroende på antalet vinnare. Följande tabell visar procentandelen av prispotten för varje nivå. Återstående 2 procent går till en reservpott.

Antal rätt Vinstchans Procentandelen av vinstpott
13 rätt 1 på 1 594 323 39%
12 rätt 1 på 62 320 22%
11 rätt 1 på 5 110 12%
10 rätt 1 på 697 25%