Sa Spelar Du

Att spela Lotto är både snabbt och enkelt. Allt du behöver göra är att välja sju nummer från 35 och satsa på dem i onsdags- eller lördagsdragningen. Du kan också välja att delta i Lotto 2 som spelas på samma sätt samma kväll. Du kan inte delta i Lotto 2 utan att också spela Lotto 1. Att lägga till Jokern på din lott ökar dina vinstchanser och är ett måste om du vill ha en chans att vinna Drömvinsten.

Lär dig hur du spelar Lotto och olika sätt att spela nedan.

Välj dina nummer

Välj dina nummer

Det första steget är att välja dina nummer. Välj sju nummer från 35 för en rad. Du kan spela upp till 15 rader i varje Lottospel, vilket ökar dina vinstchanser. Om du inte kan bestämma dig om vilka nummer du ska spela kan du få dem slumpmässigt genererade.

Spela Joker

Spela Joker

För att spela Joker måste du också ha spelat Lotto 1. Du spelar Joker genom att välja sju nummer från 0 till 9, och samma nummer kan väljas flera gånger. Ordningen som du väljer dina nummer styr den eventuella vinsten.

Titta på sidan Vinster så ser du vad du kan vinna på Lotto eller Joker.

Bestäm antal dragningar du vill delta i

Bestäm antal dragningar du vill delta i

Du kan delta i en enda dragning, i flera dragningar eller prenumerera på alla framtida dragningar. På så sätt missar du aldrig chansen att vinna på Lotto.

Drömvinsten

Alla som spelar både Lotto och Joker deltar även automatiskt i dragningen om Drömvinsten. Du måste ha spelat Lotto och Joker i samma spel och måste spika 7 nummer i Lotto och minst 2 nummer i Joker. Besök Drömvinsten sidan för mer information.

Så här vinner du Lotto

För att vinna det högsta Lottopriset måste du spika alla sju nummer. Om du är den enda spelaren med alla sju nummer rätt garanterar detta en jackpott på minst 1 miljon kronor. Du kan vinna genom att bara få 4 rätt.

Spela online

Att spela Svenska Lottospel online är smidigt, enkelt och säkert eftersom du kan delta vid en tidpunkt som passar dig och dina nummer sparas säkert utan risk för att något spelkvitto tappars bort eller förloras.

  • Skapa ett onlinekonto
  • Välj dina Svenska Lottonummer själv eller slumpmässigt
  • Bestäm hur många rader du vill spela och vilken eller vilka dragning(ar) du vill vara med i
  • Om du vinner betalas vinstpengarna automatiskt ut till ditt konto

Spela via butik

Om du vill spela Lotto i en butik behöver du bara fylla i ett formulär med dina valda nummer eller begära slumpmässiga tal med HuxFlux. Du behöver bara bestämma dig för vilken dragning du ska vara med i och hur många rader du ska spela. Butiken ger dig spelkvittot när du har betalat.

Du behöver ett kontonummer hos Svenska Spel för att spela i en affär. Det här ger dig en extra säkerhet eftersom den länkar köpet till din lott, till din identitet, och hjälper lotteriadministratörerna att få tag på storvinnarna. Du bör dock alltid hålla din lott säker, för att kunna hämta ut en eventuell vinst.