Stryktipset

I Stryktipset är målet att tippa resultatet på 13 fotbollsmatcher. Matcherna är från Premier League och andra engelska turneringar, och minst 10 rätt ger vinst.

Resultat

Besök sidan Stryktipsresultat för att se resultaten från de senaste matcherna. Du kan se hur många spelare som tippade minst 10 av matcherna rätt och hur mycket de vann.

Hur man Spela

Stryktipset är ett poolspel som är enkelt att spela. Du ska tippa resultatet på 13 engelska fotbollsmatcher varje vecka. Om du tror att hemmalaget (visas först, till vänster) vinner markerar du 1. Om du tror matchen slutar oavgjort markerar du X och 2 om du tror att bortalaget vinner.

Du kan markera mer än ett resultat för varje match. Detta är ett särskilt användbart alternativ om du inte är säker på vad som kommer att hända i en viss match, eller om du vill öka dina vinstchanser.

Du kan till exempel markera båda rutorna "1" och "X" om du tror att en viss match kommer att sluta som hemmavinst eller oavgjort. Att markera två av de tre alternativen kallas för "halvgardering". Om du markerar alla tre alternativen kallas detta för "helgardering".

Priset för en enkelrad är 1 krona. Halv- och helgarderingar kostar mer. En helgardering för alla 13 matcher skulle kosta 1 594 323 kr (3 upphöjt med 13, dvs. 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3 x 3). Detta är dock inte möjligt då maximal insats per kund är 60 000 kr.

Du kan spela olika typer av system för att täcka fler möjliga resultat från de olika matcherna. Ett M-system innebär att varje kombination av alla dina insatser satsas separat. R-system och U-system är också möjliga men de ger inte samma garanti för jackpottvinst även om alla dina ogarderade förutsägelser är korrekta. En minimivinst kan dock garanteras.

Ett annat sätt att spela är PIX! Det är en snabb och enkel metod där utfallen redan har valts åt dig, baserat på en kombination av de insatser som redan har lagts på matcherna, oddsen för varje lag och ren chanstagning.

Stryktipset Vinstplan

Minst 10 av 13 rätt ger vinst. Om du får alla 13 rätt vinner du jackpott som alltid är garanterat minst 10 miljoner kr. Följande tabell visar prispottens fördelningen.

Antal rätt Vinstchans Procentandelen av vinstpott
13 rätt 1 på 1 594 323 40%
12 rätt 1 på 62 320 15%
11 rätt 1 på 5 110 12%
10 rätt 1 på 697 25%

Resterande 8 % går till en garantipott för att säkerställa att den högsta vinstnivån alltid är minst 10 miljoner kr. Om ingen tippar 13 rätt ackumuleras jackpotten till nästa helg.

Vinstoddsen i tabellen representerar chansen att tippa rätt om resultaten var helt slumpmässiga. Resultaten i fotbollsmatcher är inte slumpmässiga på samma sätt som i en lottodragning eftersom andra faktorer spelar in, som hur bra de två lagen spelar. De faktiska vinstchanserna kan därför skilja sig från de som visas i tabellen.

Sportkryss

För en extra kostnad på 10, 20 eller 30 kr kan du även lägga till Sportkryss till ditt spel när du spelar Stryktipset. Målet är att tippa sju siffror i exakt rätt ordning, och högsta pris är 30 miljoner kr. Läs sidan Sportkryss för mer information.