Vanliga frågor om Viking Lotto

Hur spelar man Viking Lotto?

För att spela Viking Lotto väljer du sex nummer från 1 till 48, och ett Vikingnummer från 1 till 5. Du kan lägga till Jokern på din lott för större vinstchans. Du kan spela hos valfritt auktoriserat lotteriombud i Sverige eller online. Gå till sidan Så här spelar man för mer information.

Hur vinner man?

Det finns fem sätt att vinna i Viking Lotto. Från att matcha så få som tre huvudnummer till att matcha de sex huvudtalen plus Viking-numret för att vinna jackpott. Om du vill öka dina chanser att vinna ett pris, kan du spela flera rader och lägga till Jokern till din lott.

Vilken tid sker Viking Lotto-dragningen?

Dragningen äger rum kl. 20:00 CET i Hamar i Norge.

Vilken tid stängs försäljningen av Viking Lotto-lotter?

I Sverige stänger biljettförsäljningen kl 18:00 på dragningsdagar. Försäljningen för framtida dragningar öppnar igen så snart dragningen har genomförts kl. 20:00 CET.

Hur gammal måste man vara för att spela Viking Lotto?

Man måste ha fyllt 18 år för att spela Viking Lotto i Sverige.

Vilka är oddsen för att vinna Viking Lotto?

Oddsen att vinna Viking Lotto-jackpotten är 1 på 61 357 560 medan de totala oddsen för att vinna ett pris är 1 på 51.

Kan jag spela Joker utan att spela Viking Lotto?

Du kan bara spela Joker i kombination med Viking Lotto eller Lotto. Du kan inte spela bara Joker.

Hur gör jag anspråk på vinster?

Du kan göra anspråk på eventuella vinster från auktoriserade lotteriombud, bankkontor eller svenska lotterikontor, beroende på vinstens storlek. Det beror även på om du har spelat online eller i en butik, men du måste alltid göra anspråk på din vinst inom 31 dagar. Gå till sidan Hur man gör anspråk för att läsa mer.

Kan jag göra anspråk på vinster i Sverige om jag har spelat i ett annat land?

Nej. Alla Viking Lotto-vinster måste göras anspråk på i samma land där biljetten köptes. Om du spelade i ett annat land måste du göra anspråk på vinsterna där. Alla deltagande länder har olika tidsramar och processer för att göra anspråk på vinster.

I vilka andra länder kan man spela Viking Lotto?

Man kan spela i 10 länder totalt. Förutom i Sverige säljs Viking Lotto-biljetter även i Belgien, Danmark, Estland, Finland, Island, Lettland, Litauen, Norge och Slovenien.

Är Viking Lotto-vinster skattepliktiga?

I Sverige behöver du inte betala skatt på Viking Lottovinster.

Finns det ett jackpottak?

Ja, om Viking Lotto-jackpotten når €25 miljoner kommer den att stanna på detta tak tills någon vinner den. Eventuella ytterligare pengar som normalt skulle läggas till jackpottsumman kommer att läggas till andra prisnivån, som också har ett tak på €25 miljoner. I händelse av att andra prisnivån når sitt tak, kommer eventuella medel därefter att delas mellan.