Triss

Triss är Sveriges populäraste skraplott. Det ger dig chansen att vinna upp till 1 miljon kr på ett ögonblick, oavsett om du spelar online eller genom en lotteriagent.

Det finns flera olika format av Triss men de fungerar alla på liknande sätt. Skrapa ditt kort för att avslöja symbolerna under. Du måste avslöja tre identiska prisbelopp, eller tre identiska symboler, för att vinna.

Om du får tre TV-symboler får du chansen att vara med i tv.programmet Nyhetsmorgon meden livedragning där du kan vinna allt från 100 000 kr till 5 miljoner kr. Med tre klöversymboler får du också chans att spela på TV. Priset i detta fall är ett fast månadsbelopp, från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.

Att ge bort Triss-lotter i present är också mycket populärt i Sverige och kan göras via sms eller mejl. Läs mer om de olika varianterna nedan, inklusive de olika priserna.

Triss 30

Triss 30 är spelets standardversion. Det finns nio skrapytor och du måste få tre av samma för att vinna ett pris. Det finns också en "Extra chans"-sektion där du kan multiplicera vinster 2, 5 eller 10 gånger. Tabellen nedan visar spelets vinstmöjligheter:

Kostnad 30 kr
Högsta vinst på skraplott 1 million kr
Lägsta vinst på skraplott 30 kr
Högsta klövervinst 5 million kr
Högsta TV-vinst 100 000 kr i månaden i 25 år

Det finns 429 000 vinstlotter för varje 2 miljoner sålda lotter. Detta inkluderar priser från 30 kr upp till 1 miljon kr. Totalt återbetalas 49 procent av köpta Triss-skraplotter till spelarna i form av prispengar.

BilTriss

BilTriss fungerar på samma sätt som Triss 30, med skillnaden att du har chans att vinna en Tesla Model 3 Long Range. För att vinna bilen måste du matcha tre Tesla-symboler på ditt kort. Vinsten är värd 710 000 kr, vilket inkluderar en Tesla (värde 660 000 kr), plus 50 000 kr för försäkringar och utrustning som laddningssystem och vinterdäck. BilTriss-lotterna kostar 40 kr.

DubbelTriss

I DubbelTriss är allt dubbelt så stort. Skraplotten har två sidor – vänster och höger – så det finns totalt 18 symboler att avslöja istället för nio. Du vinner fortfarande genom att matcha tre identiska symboler, oavsett om alla är till vänster, till höger eller om du har två på ena sidan och en på den andra. Se följande tabell för allt du behöver veta om spelet:

Kostnad 60 kr
Högsta vinst på skraplott 1 million kr
Lägsta vinst på skraplott 60 kr
Högsta klövervinst 5 million kr
Högsta TV-vinst 100 000 kr i månaden i 25 år

MiniTriss

MiniTriss kostar bara 10 kr men har ändå en jackpott på 1 miljon kr , plus massor av andra priser. Det är bara sex skrapytor och du måste matcha tre symboler för att vinna. Till skillnad från de andra versionerna av Triss kan du inte skrapa fram TV-symboler eller klöversymboler.

Kostnad 10 kr
Högsta vinst på skraplott 1 million kr
Lägsta vinst på skraplott 10 kr