Måltipset

Måltipset är en chans att vinna fina priser om du kan tippa vilka fotbollsmatcher som kommer att få flest mål. Du kan även kombinera spelet med Sportkryss för fler vinstchanser.

Resultat

Gå till Måltipset resultat -sidan för att veta vilka av de 30 matcherna som haft flest mål. Upptäck hur många spelare som tippade vilka av matcherna skulle få flest mål för att vinna en del av jackpotten.

Hur man Spela

Måltipset spelas varje lördag. En matchlista med 30 matcher, vanligtvis hämtade från engelska turneringar, släpps varje vecka. Du ska tippa de åtta matcher du tror kommer att få flest mål.

Du kan välja fler än åtta matcher, upp till maximalt 14. Du måste dock betala för varje kombination av dina valda åtta matcher, så det blir snabbt dyrare. Varje lott kostar 2,50 kr. Måltipset har en insatsgräns på 20 000 kr per omgång.

Om du vill spela snabbt kan du använda PIX! för att få dina val gjorda åt dig. Dessa är till viss del slumpmässiga och till viss del statistiska.

Du kan spela en omgång eller upp till 10 omgångar av Måltipset i förväg. Du kan även spela Sportkrysset tillsammans med Måltipset för chans att vinna upp till 30 miljoner kr. Besök Sportkryss-sidan för att lära dig spela och vinna.

Måltipset Vinstplan

För att vinna måste du tippa minst fem av de åtta matcherna som har flest mål. Vinstsumman ökar ju fler rätt du har, med en jackpott på ca 1 miljon kr.

Det kan ibland förekomma att olika regler måste tillämpas för att avgöra de åtta matcherna med flest mål. Ex: 15 matcher hade alla sex mål och övriga 15 hade färre mål. När detta sker har de matcher där bortalaget gjort flest mål företräde. Om inte heller detta räcker för att avgöra de åtta matcherna, anses matcherna högre upp i spelschemat ha flest mål.

Nedanstående tabell visar procentandelen av prispotten för varje kategori. Den lägsta nivån för fem rätt har ett fast pris i varje spel. Övriga prissummor kommer alltid att bero på antalet vinnare. Totalt betalas 46 procent av intäkterna från försäljningen ut i priser.

Antal rätt Vinstchans Procentandelen av vinstpott
8 rätt 1 på 5 852 925 55%
7 rätt 1 på 33 255 20%
6 rätt 1 på 1 905 25%
5 rätt 1 på 68 4 gratisraders

De totala oddsen för att vinna är 1 på 63, förutsatt ett slumpmässigt urval. Oddsen kan faktiskt variera eftersom resultatet från fotbollsmatcher inte är helt slumpmässiga på samma sätt som en lottodragning.