Information

Läs allt om det Svenska Lotteriet här. Nedan finner du en översikt över Sveriges bästa spel. Klicka på länken för mer information. Läs mer om hur man deltar i svenska lotterier, från hur man gör anspråk på vinster till hur man stödjer goda ändamål.

Svenska lotterier

Det finns ett brett utbud av olika spel i Sverige, inklusive flaggskeppet Lotto, multinationella dragningar med stora jackpottar som Viking Lotto och Eurojackpot, och en rad spännande inhemska spel. Välj en länk för att veta mer.

Lotto logotyp

Lotto

Dragningar för Lotto 1 och Lotto 2 äger rum varje onsdag och lördag kväll, och erbjuder många vinstchanser. Välj sju nummer från 1 till 35 och kombinera Lotto med Joker om du vill ha ännu fler vinstchanser. Du kan till och med sikta in dig på Drömvinsten, med en vinstpott på minst 75 miljoner kr.

Lotto information
Viking Lotto logotyp

Viking Lotto

Viking Lotto spelas i nio andra länder förutom Sverige och har en jackpott på tiotals miljoner kronor. Vinn jackpott genom att matcha sex nummer från 1 till 48 och en Vikingboll från 1 till 5 eller vinn priser i fyra andra vinstnivåer. Dragningar sker på onsdagskvällar.

Viking Lotto information
Eurojackpot logotyp

EuroJackpot

Eurojackpot är ett av världens största lotterier med en startjackpot på cirka 100 miljoner kr. Jackpotten ackumuleras snabbt när ingen vinner från biljettförsäljningen i 18 deltagande länder.

Eurojackpot information
Keno logotyp

Keno

Keno är ett dagligt lotteri med vinster på upp till 20 miljoner kr. Det finns 20 vinstnummer från 1 till 70 men i Keno är det upp till dig hur många nummer du vill satsa på. Du kan välja från 1 till maximalt 11. Tillvalet King Keno ökar dina vinstchanser.

Keno information
Triss logotyp

Triss

Triss, Sveriges populäraste skraplott har en högsta vinst på 1 miljon kr. Om du matchar vissa symboler får du även ta del av en livedragning på tv där du kan vinna ännu mer. Det finns flera olika Trissvariationer , inklusive Triss 30, BilTriss, DubbelTriss och MiniTriss.

Triss information

Fotbollsbetting

Svenska Lotteriet erbjuder en mängd bettingspel utöver de lotterier och skraplotter som också finns tillgängliga. Tippa på fotbollsmatcher för att vinna priser. Välj en av nedanstående länkar för att läsa mer.

Internationell Lotteries

Läs om andra lotterier nedan. Du kan spela dessa spel online, även om de inte är tillgängliga hos lotteriombud i Sverige.

Hjälp och information

Att spela på lotterier i Sverige är enkelt, men det finns några viktiga punkter som du bör känna till innan du deltar i något spel, till exempel hur du gör anspråk på priser. Välj något av avsnitten nedan för att läsa mer.

Har du vunnit på Lotto? Ta reda vad du ska göra härnäst med vår steg-för-steg-guide om hur du gör anspråk på vinster, oavsett om du har vunnit en rekordstor jackpott eller bara en liten summa.

Du kan välja vilka organisationer som får bidrag genom Svenska Spels Gräsroten-tjänst . Mer än 40 miljarder kr har samlats in till goda ändamål över hela landet sedan 2010.

Svenska spelare har vunnit enorma priser på Lotto, Viking Lotto och Eurojackpot. Ta reda på vilka de största jackpottarna som har vunnits i Sverige är.

Bedragare kan ibland låtsas representera ett officiellt lotteri i ett försök att lura oskyldiga offer. Lär dig om de olika typerna av bedrägerier och vad du ska göra om du drabbas.

Svenska Lotteriet fick sin start redan 1897 och den moderna versionen av Lotto lanserades 1980. Ta reda på hur spelet har utvecklats över tiden.

Använd dessa användbara tips när du spelar på lotteri för att förbättra dina chanser att vinna. Ta reda på saker att komma ihåg innan du köper din biljett och mer.