Vanliga frågor om Svenska Lotto

Har du en fråga om Svenska Lotto? Nedan hittar du några av de vanligaste frågorna om Svenska Lotto och dess spel. Fortsätt läsa och upptäck mer om det här fascinerande lottospelet.

När hålls dragningarna i Svenska Lotto?

Dragningarna hos Svenska Lotto görs varje onsdag klockan 18:25 och lördag 19:55 lokal tid.

Vilken tid stängs försäljningen av Svenska Lotto-lotter?

Försäljningen stoppas klockan 17:15 för onsdagsdragningarna och 18:15 lokal tid för lördagsdragningarna.

Hur spelar jag Lotto 1?

I Lotto 1 väljer spelarna sju nummer ur en nummerpool på 35 nummer. För att vinna måste du ha minst fyra rätt i huvuddragningen och för att vinna jackpotten måste alla sju numren slå in på en och samma rad. Mer information finns på sidan Så här spelar man.

Hur fungerar tilläggsnummer?

När alla sju Lotto 1-nummer har dragits i huvuddragningen dras ytterligare fyra nummer slumpmässigt från samma nummerpool. Om en spelare matchar något av dessa extranummer plus sex av sju huvudnummer stiger vinsten betydligt.

Hur spelar jag Lotto 2?

Lotto 2 är ett tilläggsspel som spelas parallellt med Lotto 1, och där lottinnehavare har en extra chans att vinna. Spelarna måste välja alternativet Lotto 2 på spelkvittot före köp och matcha minst fyra siffror för att vinna. Om en spelare får samtliga sju nummer rätt vinner spelaren Lotto 2-jackpotten, som kan vara upp till 1 miljon kr. Deltagande Lottospelare kan ta hem vinster i både Lotto 1 och Lotto 2-dragningar.

Hur spelar jag Joker?

Joker är ett tilläggsspel som spelas parallellt med Lotto 1, där lottinnehavare har en extra chans att vinna upp till 10 miljoner kr. Spelarna måste välja sju siffror mellan 0 och 9 och matcha dem mot Jokernumren i exakt rätt ordning. Vinsterna delas ut till spelare som har minst två eller fler matchande nummer i rätt ordning. Mer information finns på sidan Så här spelar man.

Var hittar jag de senaste Svenska Lotto-resultaten?

De senaste resultaten från Lotto 1, Lotto 2 och Joker publiceras på Svenska Lottos resultatsida.

Hur gammal måste jag vara för att spela Svenska Lotto?

Du måste vara minst 18 år för att delta i spelen hos Svenska Lotto. Vinster betalas inte ut till personer under 18 år.

Hur lång tid har jag på mig att göra anspråk på en Svenska Lotto-vinst?

Spelare hos Svenska Lotto har 31 dagar på sig att göra anspråk på vinstpengarna. Onlinespelare får automatiskt eventuella vinster överförda till sitt konto, men de måste också kontakta lotteriansvariga och verifiera utbetalningar av större vinstbelopp.

Vad händer om jackpottvinsterna i Lotto 1 och Lotto 2 inte har några vinnare?

Om ingen vinner Lotto 1-vinsten rullas den vidare tills att någon vinner. För Lotto 2 är högsta vinsten fast och delas mellan flera jackpottvinnare. Högsta vinsten beräknas i båda fallen på antalet lottsedlar som har sålts innan varje dragning.

Finns det någon jackpottbegränsning i Lotto 1 eller någon beloppsgräns om vinsten rullas vidare till nästa omgång?

Nej. Högsta vinsten i Lotto 1 fortsätter rullas över tills att någon vinner.

Finns det någon lägsta jackpott i Lotto 1?

Nej. Storleken på Lotto 1-vinsten baseras på försäljning av lottsedlar och därför finns ingen lägsta jackpott.

Vad är Drömvinsten?

Drömvinsten är en specialvinst när en spelare har alla sju nummer rätt i Lotto 1-dragningen plus två eller flera nummer på Joker. Detta ger ett mycket högre vinstbelopp. Detta är en särskild jackpottvinst som börjar med minst 75 miljoner kr och ökar om ingen vinner. Mer information hittar du på Drömvinstens hemsida.

Vilken var den största jackpotten någonsin i Svenska Lotto?

Den största jackpotten som någonsin har vunnits i Svenska Lotto var en Drömvinst på 237 697 528 kr. Hela vinsten gick till en ensam vinnare som hade alla sju rätt i Lotto 1-dragningen plus en Jokervinst.