Så här spelar du Viking Lotto

För att spela Viking Lotto börjar du med att välja sex huvudnummer från 1 till 48, och ett Vikingtal mellan 1 och 5. Du kan lägga till Joker till din lott för större vinstchanser.

Dragningar sker i Norge varje onsdag kl 20:00. Så här spelar man:

välj nummer
1
Välj dina nummer

Välj fem nummer från 1 till 48 och två Viking-nummer mellan 1 och 5

Antal dragningar
2
Bestäm antal dragningar

Du kan välja att delta i enbart i nästa dragning, i flera dragningar i följd eller prenumerera på alla framtida dragningar

Joker
3
Lägg till Joker

Decide whether you want to add Joker to your ticket and how much to bet

Betala
4
Betala din lott

När du är nöjd med dina rader måste du betala din lott före kl. 18:00 på dragningskvällar

Systemsatsningar är också möjliga i Viking Lotto. Du kan välja upp till 12 huvudnummer istället för de vanliga sex, och upp till fem Vikingnummer istället för bara ett. Varje kombination av sex huvudnummer och ett Vikingnummer i dina valda nummer kommer att delta i dragningen, så det höjer dina vinstchanser, men är dyrare.

Viking Lotto Reglar

  • Det kostar minst 10 kr per rad att spela Viking Lotto
  • Du måste vara minst 18 år för att få spela Viking Lotto
  • Du kan bara göra anspråk på priser i det land där du köpte lotten
  • • Om du vill annullera ditt spel måste du göra det innan biljettförsäljningens stängning på dagen för dragningen

Så här fungerar Jokern

När du bestämmer dig för om du vill lägga till Joker till din lott kan du välja om du vill satsa 10, 20 eller 30 kr. Detta inverkar hur mycket du kan vinna.

Du behöver inte välja några extra nummer eftersom du kommer, tilldelas en slumpmässig uppsättning med sju nummer automatiskt. Du kan dock välja dina egna sju nummer eller få en helt ny slumpmässig uppsättning genererad om du så föredrar.

Målet med spelet är att matcha de vinnande sju numren i exakt rätt ordning. Även med bara två rätt, framifrån eller bakifrån, vinner du ett pris.

Hur man vinner Viking Lotto

För att vinna jackpott måste du matcha alla sex huvudnummer och Viking-numret. Om du lyckas vinner du garanterat en del av minst €3 miljoner (cirka 30 miljoner kr). Alla Viking Lotto-spelare som matchar minst tre nummer kommer att vinna ett pris. Gå till sidan Viking Lotto Vinster för mer information.