Andra Chansen

Andra chansen-dragningar sker då och då för att skapa ännu fler miljonärer över hela Sverige. Även om du inte har haft tur i Lotto kan du vinna 1 miljon kr på Andra chansen. Läs mer om hur det fungerar, och även om ’Andra chansen efter Drömvinsten’.

Nästa Andra chansen-dragning kommer att äga rum 30 april 2022.

Hur man spelar Second Chance

Andra chansen är lätt att spela eftersom du automatiskt är med i dragningarna så länge du har betalat din lott med Joker före tidsfristen. Du behöver inte göra något mer eller betala något mer. Se bara till att du lägger till Joker på din Lottokupong. Du kommer inte att delta i dragningen av Andra chansen om du bara spelar Lotto.

När du spelar Lotto med Joker får du en till vinstchans. Om du till exempel spelar två rader på en lördag och deltar i Lotto 1 och Lotto 2, har du fyra nya vinstchanser i dragningen av Andra chansen. Du ökar dina chanser för varje dragning du deltar i, så om du spelar regelbundet kommer det att ge dig massor av vinstchanser.

Du kan delta hur många gånger du vill i Andra chansen. Alla spelformer är tillåtna, till exempel systemspel, prenumerationer, Lördagsgodis och Rubbet.

Dragningen fungerar som ett vanligt lotteri. Svenska Spel väljer vinnare slumpmässigt med sitt eget inbyggda system.

Andra Chansen-priser

Andra chansen-dragningar hålls med några månaders mellanrum. Datumen meddelas i förväg. Antalet vinnare meddelas också i förväg och är vanligtvis 20. Varje pris är värt 1 miljon kr. Svenska Spel kontaktar alla vinnare direkt efter dragningen med hjälp av den information som skickas till deras system från varje lott som köps av en registrerad spelare.

Dina odds beror på ett antal faktorer – hur många rader du spelade före tidsstoppet, antal spelade rader totalt och antalet tillgängliga priser. Ju mer du spelar, desto högre vinstchanser, och det är till och med möjligt att vinna två gånger i samma dragning.

Andra Chansen efter Drömvinsten

Särskilda Andra chansen-dragningar sker också närhelst Drömvinsten har vunnits. Drömvinsten växer ofta till niosiffriga belopp eftersom den bara delas ut när någon har alla sju Lotto-numren och Jokern i samma dragning.

Dragningen av Andra chansen kommer att hållas på lördagen veckan efter Drömvinsten vunnits. För att vara med i denna dragning måste du spela Lotto med Joker under den mellanliggande perioden mellan Drömvinstens vinst och Andra chansen-dragningen.