Lotteritips

Alla spelar lotto på sitt eget sätt, t.ex spelar alltid samma nummer eller spelar bara när jackpotten når ett visst belopp. Läs vidare för tips på hur du kan förbättra dina chanser att vinna stora priser.

Köp flera lotter

På Lotto är chansen att vinna jackpott 1 på 6 724 520, men om du spelar med två lotter istället för en dubblar du dina vinstchanser.

Spela system

Systemspel ger en större vinstchans genom att spela flera nummerkombinationer.

Lägg till Joker till din lott

Joker är ett speltillval med chans att vinna 20 miljoner kr. Detta tillvalsspel är nyckeln till att vinna de största jackpottarna i Sverige eftersom du måste spela Joker för att vinna Drömvinsten och vara berättigad till Andra Chansen.

Prenumerera på kommande dragningar

Ett annat sätt att öka dina vinstchanser är att spela så ofta du kan. För att vara säker på att du aldrig missar en Lottodragning kan du spela från en vecka till två, fem eller 10 veckor. Du kan även prenumerera på alla framtida dragningar för dina rader.

Spela Lotto online

Att spela på lotterier online har flera fördelar jämfört med att spela hos ombud. Du kan spela när det passar dig, från bekvämligheten av ditt eget hem. Om du spelar online sparas dina nummer åt dig – vilket innebär att du inte riskerar att förlora din lott. Om du vinner kommer du att meddelas om detta och din vinst sättas in automatiskt på ditt onlinekonto. Du behöver inte kontrollera dina nummer eller komma och göra anspråk på din vinst.

Mer lotteritips

Om du föredrar att köpa lotten i butik finns det några saker du ska tänka på:

Förvara dina lotter säkert

Det är ditt ansvar att förvara dina lotter på säkert sätt. Du kommer inte att kunna göra anspråk på förlorade lotter.

Se till att du håller dina lotter i säkert förvar. Signera lottens baksida för att vara säker på att ingen annan kan göra anspråk på din lott.

Kontrollera vinstnummer

Kontrollera alltid vinstnumren så snart du kan efter dragningen. Om du spelat på Lotto, kontrollera siffrorna varje onsdag och lördag efter dragningarna. Du har 31 dagar på dig från dragningsdatumet att hämta ditt pris. Gå till sidan Göra anspråk på vinster för att läsa mer.