Så här begär du utbetalning från Svenska Lotto

Om du har turen att vinna på Svenska Lotto är nästa steg att hämta ut din vinst. Du har 31 dagar från dragningsdatum att begära ut din vinst. Processen beror på hur du har spelat och hur mycket du har vunnit.

Så här begär du utbetalning online

Fördelen med att spela online är att dina nummer sparas säkert. Du behöver inte kontrollera ditt spelkvitto för att se om du har vunnit eftersom du meddelas automatiskt. Alla vinster upp till 1 miljon SEK betalas direkt till ditt bankkonto och du kan själv bestämma om du vill ta ut pengarna eller använda dem till framtida Svenska Lottospel. Om du vinner mer än 1 miljon SEK kommer en lotteriansvarig person att ringa upp dig och arrangera betalningen.

Spelkvitto från butik

Om du spelar Svenska Lotto och får ett spelkvitto från en auktoriserad butik är det ditt ansvar att förvara spelkvittot säkert eftersom det är ditt enda bevis på att du har spelat. Du bör skriva din namnteckning på baksidan av spelkvittot och sedan kontrollera de vinnande numren för att se om du har vunnit. Alla vinster måste betalas ut i Sverige.

Upp till 20 000 kr - Alla vinster upp till 20 000 kr kan utbetalas från en auktoriserad butik. Du behöver bara ta med ditt spelkvitto och legitimation så får du ut vinsten från butiken.

20 000 kr till 4 999 999 kr - Om du har vunnit mer än 20 000 kr kan du inte bara gå till närmaste butik och lämna in spelkvittot. Du måste i stället besöka antingen Swedbank eller Sparbanken. En bankrepresentant hjälper dig kontakta lotteriansvariga och ombesörja utbetalning av vinsten. Du behöver ditt spelkvitto, legitimation samt bankkontonummer.

5 000 000 SEK och över - Om du vinner mer än 5 000 000 kr på Svenska Lotto måste du hämta ut din vinst från ett Svenska Spel-kontor. När du besöker kontoret kommer du att få en gratulation från en vinnarambassadör varefter du informeras om hur betalningen ska göras. Du får också finansrådgivning från lotteri- och bankpersonal.
*Observera att du inte kan få ut någon vinst om du inte har spelat Svenska Lotto och du kommer aldrig att behöva betala någon avgift för att få ut en vinst. Om du har fått ett misstänkt brev eller telefonsamtal finns det risk att du har utsatts för ett bedrägeri Bedrägeri mot dig och Svenska Lotto.